Rijswijks Dagblad | Crowdfunden voor eerste historische roman André Buurman
mainImage

Crowdfunden voor eerste historische roman André Buurman

Afbeelding is niet meer beschikbaar
11 mei 2018, 14:05 uur
Algemeen

Na twee biografieën te hebben geschreven (het levensverhaal van paardensportverslaggever Hans Eysvogel in 2008 en die van de voormalige Wassenaarse miljonair Cees Ligthart in 2017) legde Rijswijker André Buurman begin dit jaar de laatste hand aan zijn eerste – historische - roman met de voorlopige werktitel ‘Terug naar Arras’.

Het verhaal gaat over een jonge, Engelse vrouw, die al sinds haar jeugd wordt achtervolgd door nachtmerries en hallucinaties over de Eerste Wereldoorlog. Tijdens het jaarlijkse weekje weg met drie vriendinnen in het Noord-Franse Arras ontmoet ze de excentrieke kasteelheer Robert Nivelle, die ze naar achteraf blijkt uit een vorig leven kent. Het weekje Noord-Frankrijk zal het leven van Emily drastisch veranderen. In bijgaande bijlage vind je een uitvoerige beschrijving (synopsis) van de roman.

Buurman:“Columnist Rob Hoogland van De Telegraaf was bereid het manuscript te beoordelen voor het richting uitgever ging en reageerde enthousiast met ‘hartstikke leuk boek, vlot geschreven en goed van opbouw’. Eenzelfde geluid kwam van uitgever Aspekt uit Soesterberg, die het boek liefst dit jaar nog op de markt wil brengen. Echter onder de voorwaarden dat ik 250 boeken afneem, die ik vervolgens zelf aan de man/vrouw moet proberen te brengen. Een knappe uitdaging. Dat gaat me alleen niet lukken, dus roep ik via het bekende ‘crowdfundingprincipe’ jouw hulp in door in te tekenen voor het boek ‘Terug naar Arras’. Op het moment dat er voldoende belangstelling is – het streefaantal is 150 boeken – is voor mij het zogenaamde break-evenpunt bereikt en durf ik met een gerust hart de uitgeverij opdracht te geven om de eerste druk van de persen te laten rollen.

Intekenen op het boek kan schriftelijk naar onderstaand adres, of via een e-mail naar [email protected]  onder vermelding ‘Terug naar Arras’. Zodra het streefaantal is bereikt, krijg je van mij bericht en tevens het verzoek het verschuldigde bedrag over te maken naar een nog nader te bepalen bankrekeningnummer.

De winkelprijs van het boek bedraagt € 24,95, dat is inclusief 6% btw en exclusief eventuele verzendkosten van € 6,50 (tot 10 kg). Voor ondernemers is de btw aftrekbaar. Volumekorting bij een afname vanaf tien boeken per keer.


Foto: Digitaal Dagblad