Code Rood voor Rode Rivierkreeft in Delfland

mainImage
Code Rood voor Rode Rivierkreeft in Delfland

De overlast door rode rivierkreeftjes is een groot probleem aan het worden in Delfland. In Westland, Delft, Pijnacker en Vlaardingen is er een ware plaag. Ook in Rijswijk worden deze kreeftjes regelmatig gezien. Het beestje is op sommige plekken een ware plaag geworden. De kleinere kreeftjes worden wel gegeten door roofvissen en reigers, maar de grote kreeften hebben nauwelijks vijanden. In het stripboek ‘Code Rood in het Westland’ wordt het probleem met de rivierkreeftjes op ludieke wijze opgelost.

Op donderdag 20 september komt Paul Kerrebijn, één van de twee striptekenaars van Code Rood, inspreken bij het hoogheemraadschap van Delfland. Met een knipoog zal hij vertellen over de ergernis door het rivierkreeftje in het Westland. Vervolgens spreekt sportvisser Kees van de Plas over de overlast van rivierkreeftjes en de gaten die ze graven in de oevers. Daarna zal het waterschapsbestuur van Delfland stemmen over een motie van de AWP Delfland om in 2019 een veldproef te doen met het wegvangen van rode rivierkreeftjes. Als de proef een succes is, komt het beheer van de rivierkreeftjes een stap dichterbij.

Alle vergaderingen van het bestuur van het hoogheemraadschap van Delfland zijn openbaar en vrij toegankelijk. De vergadering op 20 september begint om 9 uur ’s ochtends.

Bron: Hoogheemraadschap Delfland


Foto: Digitaal Dagblad