Rijswijks Dagblad | Circus op school bij 60-jarige basisschool De Akker

Circus op school bij 60-jarige basisschool De Akker

mainImage
Circus op school bij 60-jarige basisschool De Akker

Het 60 jarig bestaan van Basisschool De Akker wordt gevierd met een week vol feestelijke activiteiten. Woensdag 25 april komen er circusartiesten om samen met de kinderen een spetterende voorstelling te geven. Deze voorstelling vindt plaats  in sporthal Overbosch in Den Haag. De sporthal wordt omgetoverd tot een piste waar de kinderen hun talenten kunnen laten zien.

Talentenshow
Directeur Erik van Pijkeren is trots op de talenten van alle kinderen op school: “Ook al bestaat de school al 60 jaar, we zijn volop gericht op de toekomst. Juist gericht op die toekomst zijn we op zoek naar een onderwijsvorm waarin we al die talenten van kinderen ten volle tot uiting kunnen laten komen.”

De school ontwikkelt zich naar een meer gepersonaliseerde vorm van onderwijs. Belangrijke missie daarbij is dat elk kind zijn unieke talenten tot bloei kan laten komen. In het optreden met het circus kan men daar al een stukje van zien. “Het draait op De Akker niet alleen om goed leren lezen, rekenen en spellen. Maar ook om de bredere ontwikkeling: samenwerking, creativiteit, bewegen, onderzoeken, samen plezier maken”, aldus Van Pijkeren.

De Akker
Op 6 januari 1958 opende de Gereformeerde Lagere School haar deuren, toen nog aan de Karel Doormanlaan. Leerlingen kwamen uit de hele regio, van Rijswijk tot het Westland, Delft en Den Haag. In de 60 jaar van het bestaan van de school is er veel veranderd. De school verhuisde naar de Trompetstraat en kreeg de naam ‘De Akker’. Klassen werden kleiner, onderwijs persoonlijker. In de afgelopen jaren is het aantal leerlingen uit de directe omgeving van de school toegenomen. Het karakter van de school is gebleven. Er wordt vanuit christelijke overtuiging eigentijds en modern onderwijs gegeven.

 


Foto: Digitaal Dagblad