Rijswijks Dagblad | Cadeautjes in de voorraadkast? Breng ze naar de Cadeautjesbank voor de vrijwilligers

Cadeautjes in de voorraadkast? Breng ze naar de Cadeautjesbank voor de vrijwilligers

mainImage
Cadeautjes in de voorraadkast? Breng ze naar de Cadeautjesbank voor de vrijwilligers

In Rijswijk zijn er veel maatschappelijke organisaties. Bedrijven en ondernemers zijn ook goed vertegenwoordigd in onze mooie stad. Bij de Rijswijkse Uitdaging worden zowel organisaties als bedrijven aan elkaar gekoppeld voor het delen van kennis. Maar ook op een andere manier kunnen zij wat voor elkaar betekenen. Per 1 januari is de Cadeautjesbank, als onderdeel van de Rijswijkse Uitdaging, van start gegaan.

Rochelle Heerema (links op de foto) is de grote voortrekker van de Rijswijkse Uitdaging. In Shanti Partapsing, werknemer van de Rabobank in Rijswijk, heeft zij voor de Cadeautjesbank nu een medestander. Rochelle Heerema: ”Wij kennen in Rijswijk veel vrijwilligers bij maatschappelijke organisaties. Het ontbreekt deze organisaties vaak aan ruimte en budget om iets extra’s voor de vele vrijwilligers te doen. Het doel van de Cadeautjesbank is dus om deze organisaties in staat te stellen om op speciale momenten wel iets extra’s te geven aan hun vrijwilligers. Shanti Partapsing (rechts op de foto) vervolgt: ”Wij vragen nu aan bedrijven om overgebleven cadeaus en relatiegeschenken aan de Cadeautjesbank te schenken.”

Doneren
Partapsing: ”We zijn onlangs begonnen om bedrijven aan te schrijven om cadeautjes te mogen ontvangen voor de Cadeautjesbank. Dat heeft nog niet geleid tot een grote stroom aan cadeaus. We hopen nu echt dat bedrijven aan ons, maar ook aan de vele vrijwilligers in Rijswijk gaan denken. Die Cadeautjesbank moet vol. We willen de bedrijven zover gaan krijgen dat ze ons graag gaan helpen en gaan doneren. Geen geld, nee… gewoon cadeautjes. Zie het ook als een manier om verspilling tegen te gaan.”

Match
“Met de Cadeautjesbank zouden we zelf ook nog graag een match maken” vult Partapsing aan. “We hebben namelijk nog geen opslagplaats voor onze Cadeautjesbank. Wellicht is er een Rijswijks bedrijf die nog wat opslagruimte over heeft waar we gebruik van kunnen maken. We hebben al twee personen bereid gevonden om ons te helpen voor het vervoer van de cadeautjes, maar extra hulp hierbij is altijd welkom.”

Wilt u meer informatie over de Cadeautjesbank, mail naar [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad