Rijswijks Dagblad | Cabaretduo HUN wint Publieksprijs Rijswijks Pracht 2018

Cabaretduo HUN wint Publieksprijs Rijswijks Pracht 2018

mainImage
Cabaretduo HUN wint Publieksprijs Rijswijks Pracht 2018

De publieksprijs van de zesde editie van Rijswijks Pracht is gewonnen door theaterduo HUN. Het uit Sabine Krol en Charlotte de Vries bestaande koppel maakte zaterdagavond de meeste indruk op het Rijswijkse publiek en liet in een nek aan nek race Jasper Smit uiteindelijk achter zich.

Afgelopen zaterdag vond voor de zesde maal het bijzondere festival Rijswijks Pracht plaats. Na afloop van de rondgang van 10 groepen langs zes theatervoorstellingen kon het publiek hun persoonlijke top 3 samenstellen. Bij de organisatie kwamen in totaal 279 stemformulieren binnen op de 300 toeschouwers (93%). Via een bepaalde verdeelsleutel, omdat niet alle acts even vaak optraden, kwam HUN als winnaar uit de bus.

Speels en uitdagend pakten zij het publiek volledig in. Met grappige, soms hilarische interacties hielden zij het publiek vast. Met veel humor, muziek en prachtige stemmen blonken zij uit in veelzijdigheid. Woorden die het publiek gebruikte om hen te beschrijven waren; origineel, briljant, grappig, gek, scherp, harmonieus.

Uit de vele lovende woorden op de stemformulieren blijkt dat Rijswijks Pracht 2018 zaterdag goede waar heeft geboden en dat voor diverse acts een sprong naar grotere podia voor de hand ligt. RP 7 staat gepland op 30 maart 2019.

Foto: Martine Koopman


Foto: Digitaal Dagblad