Rijswijks Dagblad | Burgemeester Bezuijen verruilt ambtsketen voor scheidsrechtersfluitje

Burgemeester Bezuijen verruilt ambtsketen voor scheidsrechtersfluitje

mainImage
Burgemeester Bezuijen verruilt ambtsketen voor scheidsrechtersfluitje

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wordt er een hoop gesproken, gedebatteerd en overlegd. In het Jongerendebat Sport in de Wijk kregen ook de jongeren dit keer alle ruimte. En met mooie resultaten: burgemeester Bezuijen bood zelfs aan de eerste voetbalwedstrijd van de meiden als scheidsrechter te begeleiden.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hoor je doorgaans vooral veel volwassenen en bestuurders. Maar dit keer lieten de jongeren in Rijswijk hun stem ook luid en duidelijk horen. Dat gebeurde op maandag 12 maart tijdens een speciaal jongerendebat in de Rijswijkse Schouwburg. Verschillende politieke partijen in Rijswijk waren aanwezig om het gesprek met de jongeren aan te gaan. Gedurende het debat stelden ook de politici belangrijke vragen, zoals “Wat vind jij dat er in Rijswijk moet veranderen? Welke ontmoetingsplekken zijn er in Rijswijk? En hoe zou jij Rijswijk omschrijven?”.

Sport in de Wijk
Vanuit Haaglanden Beweegt waren de jongeren van Sport in de Wijk aanwezig om hun stem te laten horen. Elke maandag en woensdagavond voetballen de jongeren samen in de gymzaal van basisschool het Kristal. De leeftijd ligt tussen de 15 en 22 jaar en iedereen is er welkom. Binnenkort start er ook een meiden voetbalteam, dat door middel van sport met elkaar in beweging wilt blijven. Burgemeester Bezuijen was daar zo van onder de indruk, dat hij meteen aanbood de eerste wedstrijd van de meiden te fluiten.

“Na een mooi debat en de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen, is het nu tijd voor sportieve daadkracht”, aldus de Rijswijkse jongeren debaters.

Voor de jongeren was dit debat een mooie kans om vanuit hun eigen visie aan te geven wat ze nou echt belangrijk vinden als het om Rijswijk gaat. De politici gaven tijdens het debat aan om vaker met jongeren in gesprek te gaan en hen meer te betrekken bij de keuzes die in Rijswijk gemaakt worden. Een mooie kans om het maatschappelijke belang van jongeren op de kaart te zetten en er daadwerkelijk gehoor aan te geven. Zou burgemeester Bezuijen zijn scheidsrechtersfluitje al klaar hebben liggen?


Foto: Digitaal Dagblad