Bowling populairst in provincie Zuid-Holland

mainImage
Bowling populairst in provincie Zuid-Holland

Van alle sporten is bowling het populairst onder inwoners van Zuid-Holland. Dit blijkt uit bureauonderzoek van online warenhuis beslist.nl, dat naging in hoeverre sportprestaties van Nederlandse profsporters invloed hebben op lidmaatschappen bij sportverenigingen. Ook de populariteit van verschillende sporten op provinciaal niveau werden onder de loep genomen.

Zuid-Holland bowling provincie van Nederland
Als veel mensen in een regio dezelfde sport beoefenen, doet de omgeving vaak mee. De populariteit van een sport verschilt dan ook per regio. Dat is goed te zien binnen het onderzoek. Ten opzichte van andere provincies is bowling het populairst in de provincie Zuid-Holland. In de naastgelegen provincies Gelderland en Utrecht zijn (voor Gelderland) volleybal en (voor Utrecht) roeien juist de populairste sporten. Ook in Rijswijk aan de Volmerlaan hebben we met Bally’s (http://www.ballysbowling.nl/) een modern bowlingcentrum met meerdere banen waar bovendien heerlijk gegeten en gedronken kan worden.Autosport en handbal populair dankzij succes
Zowel autosport fans als handbal fans waren lange tijd niet verwend met vooraanstaande Nederlandse successen. Totdat de Nederlandse handbaldames – met Tess Wester op doel – en Max Verstappen zich plots begonnen te mengen in de strijd om de grote prijzen. Zij wonnen daarmee niet alleen bekers en medailles, maar zij riepen hiermee ook aan halt toe aan de dalende ledencijfers bij handbal- en auto sportverenigingen.

Sinds het debuut van Max Verstappen is het aantal leden fors toegenomen. Ook het succes van de handbalvrouwen, op het EK in 2016, heeft voor een stimulans gezorgd in het aantal inschrijvingen. Dankzij recente successen van de voetbalvrouwen wordt hetzelfde effect binnen vrouwenvoetbal ook verwacht voor 2018. Bij onder meer tennis en volleybal, waar de afgelopen jaren weinig internationale successen werden geboekt, werd de dalende lijn juist niet doorbroken.

Alle onderzoeksresultaten, inclusief de populairste sporten per provincie, zijn terug te vinden op https://www.beslist.nl/info/sportsuccessen.html

 


| Foto: Digitaal Dagblad