Bouw van Kindercampus Rembrandtkwartier in Rijswijk gestart

mainImage
Bouw van Kindercampus Rembrandtkwartier in Rijswijk gestart

Wethouder Armand van de Laar heeft maandagochtend de bouw van Kindercampus Rembrandtkwartier in Rijswijk officieel gestart. Na de zomervakantie van 2019 nemen de kinderen van de Daltonschool ’t Prisma, de Godfried Bomansschool en de J.H. Snijdersschool hun intrede in hun nieuwe school aan de Wijnandt van Elststraat.

Het ontwerp van de school is gemaakt door architectenbureau INBO in nauwe samenwerking met de drie scholen en de gemeente. Resultaat van deze samenwerking is een energie- en onderhoudsarm schoolgebouw dat naadloos aansluit op de huidige onderwijsvisies van de drie scholen. Nieuwe schoolpleinen met een groene zone rondom, een groen dak met zonnecellen en warmte- koudeopslag maken het een flexibel en duurzaam onderdeel van de wijk. De scholen hebben ieder een eigen plek en identiteit gekregen.

Het gebouw past door z’n vorm bij de buurt en laat ruimte voor fijne speelplekken, die ook buiten schooltijden te gebruiken zijn. De schoolpleinen en openbare ruimte zijn samen ontworpen en ook de direct omwonenden zijn betrokken geweest. In combinatie met de buitenschoolse opvang en de naastgelegen speeltuin ontstaat een levendige Kindercampus in het hart van het Rembrandt-kwartier.In de zomervakantie 2015 brandden drie scholen af nabij de Willem van Rijswijcklaan. De Godfried Bomansschool en de Daltonschool ‘t Prisma waren totaal verwoest. De J.H. Snijdersschool had een gedeelte gehuisvest in het pand. De kinderen van ‘t Prisma zitten sinds dat moment tijdelijk in een oud schoolgebouw aan de Generaal Vetterstraat in Te Werve. De J.H. Snijdersschool heeft noodgebouwen bijgeplaatst en de Godfried Bomansschool heeft tot de kerst 2015 de lessen gevolgd in een leegstaand schoolgebouw in Delft. Sinds januari 2016 is de school gevestigd in een noodgebouw aan de Treubstraat.


Foto: Digitaal Dagblad