Bijeenkomst over meisjesbesnijdenis in Stervoorde

mainImage
Bijeenkomst over meisjesbesnijdenis in Stervoorde

Op zaterdag 21 april organiseert GGD Haaglanden in samenwerking met VluchtelingenWelzijn een startbijeenkomst over meisjesbesnijdenis. Wethouder Marloes Borsboom zal om 13.00 uur een welkomstwoord uitspreken. Na een gezamenlijke lunch zullen enkele specialisten presentaties houden over dit precaire onderwerp. De bijeenkomst eindigt om 16.30 uur met muziek uit Afrika.

In Nederland dus ook in Rijswijk wonen naar schatting 29.000 meisjes en vrouwen die het risico lopen besneden te worden, of dit al zijn. In regio Haagladen gaat het om ongeveer 5000 meisjes in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

Deze bijeenkomst zal worden ingeleid met een theaterstuk met aansluitend vragen/discussie.
Mevrouw P. de Vries, gynaecoloog uit LUMC en M. Adbulgani, verpleegkundige nazorgspreekuur zullen een presentatie houden over meisjesbesnijdenis. Daarna zal Almaz Tesfagerges, sleutelpersoon VGV zichzelf voorstellen en uitleg geven over de bijeenkomsten die zullen volgen na deze startbijeenkomst.

U bent van harte uitgenodigd om op 21 april in Wijkcentrum Stervoorde aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst. De deelname is gratis.


Foto: Digitaal Dagblad