Rijswijks Dagblad | Bibliotheken zoeken weer voorleestalent uit Rijswijk en Voorburg

Bibliotheken zoeken weer voorleestalent uit Rijswijk en Voorburg

mainImage
Bibliotheken zoeken weer voorleestalent uit Rijswijk en Voorburg

De spannende voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk gaat weer van start. De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 25 jaar. Het zilveren jubileum wordt gevierd met een extra feestelijke wedstrijdronde. De Zuid-Hollande bibliotheken organiseren een provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

Lokale voorronde in Theater Ludens
Honderden basisscholen hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen laten in voorrondes horen hoe goed zij kunnen voorlezen. In de gemeentes Leidschendam-Voorburg en Rijswijk wordt de voorronde gehouden op woensdag 7 februari (14.30 – 17.00 uur) in Theater Ludens in Voorburg. Dertien leerlingen uit deze gemeenten doen hier aan mee.

Kwartfinale en provinciale finale
De winnaars mogen zich ‘lokale voorleeskampioen’ noemen en zij gaan door naar de kwartfinale. Die is op 21 maart in Theater Ludens in Voorburg. Na de kwartfinale volgt de provinciale finale die op 13 april gehouden wordt in het Bibliotheektheater van de bibliotheek in Rotterdam.

Landelijke finale
De winnaars van de provinciale finales doen uiteindelijk mee aan de zinderende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 23 mei in Schouwburg Amstelveen.

De lokale voorronde is in Theater Ludens in Voorburg op 7 februari. Het betreft hier een besloten bijeenkomst.


Foto: Digitaal Dagblad