Bezoek op 6 mei de bunkers van Overvoorde

mainImage
Bezoek op 6 mei de bunkers van Overvoorde

Veel echte Rijswijkers wisten niet dat er in Overvoorde bunkers lagen. Op zondag 6 mei krijgt u de kans deze met eigen ogen te bekijken tijdens de  tweede opening van het seizoen.

De meesten kennen het oude oefenterrein van de BB of heeft wel eens BHV lessen gevolgd op het terrein van de Brandweer, maar hebben nog nooit ons bunkercomplex bezocht. Wat kunt u op zondag 6 mei tussen 10.30 en 16.00 uur zoal verwachten op Bunkercomplex Park Overvoorde?

Ervaren medewerkers laten u zien wat de functies van de vele verschillende bunkers op ons complex waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook laten we zien laten we zien welke maatregelen er werden getroffen om na de Tweede Wereldoorlog de bevolking te beschermen tegen mogelijke atoomaanvallen met de oprichting van de Bescherming Bevolking.

Speciaal voor kinderen worden reddingstechnieken van de Bescherming Bevolking opgezet en kunnen zij zelf aan de slag met stokken, touw en knoopwerk begeleid door vrijwilligers van ons Bunkercomplex.

In ons nieuw geopende museumgebouw ziet u een selectie van de diverse diensten binnen de Bescherming Bevolking en veel van de unieke uitrustingsstukken waarmee in die tijd werd gewerkt. Daarnaast ziet u de inrichting van een eenvoudige schuilplaats en ziet u ook welke gevolgen een kernwapen aanval zou hebben gehad.

In de ontvangstruimte of bij mooi weer op ons terras kunt u genieten van een kopje koffie/ thee of fris en een film bekijken over de oprichting van de Dienst Bescherming Bevolking of over de Atlantikwall waar ons complex ook deel van uitmaakte.

Tevens bieden wij u deze dag de mogelijkheid om alvast Bunkerdag tickets te kopen zodat u niet meer in de rij hoeft te staan op Bunkerdag.

Kosten: ​Combikaart € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen, met een combikaart kunt u zowel het museum als het Bunkercomplex bezoeken. Op ons complex kan vanaf heden worden gepind. De Museumjaarkaart/ Ooievaarspas of pas 65 zijn bij ons helaas nog niet geldig

Adres:​ van Vredenburchweg 176 te Rijswijk (aanrijden via de Schaapweg).


Foto: Digitaal Dagblad