Rijswijks Dagblad | Beweegtuinen voor senioren wint ‘Beste idee van Rijswijk'

Beweegtuinen voor senioren wint ‘Beste idee van Rijswijk'

mainImage
Beweegtuinen voor senioren wint ‘Beste idee van Rijswijk'

Peter Petit heeft de wedstrijd 'Het Beste idee van Rijswijk' 2018 gewonnen. Zijn beweegtuinen voor senioren bij zorgcentra en ouderenwoningen kreeg van de jury de voorkeur boven de ‘Tiny Houses’ van Barbera Dijk en de creatieve invulling van de leegstaande Terp in de Bogaard van Natasja Zandstra.

De prijsvraag is door de politieke partij LP Rijswijk in het leven geroepen om het Rijswijks bestuur van frisse ideeën en wensen van Rijswijkse inwoners te voorzien. De LP hoopt met deze jaarlijks terugkerende prijsvraag de afstand tussen burgen en politiek te verkleinen. Rijswijkers konden hun meest creatieve ideeën, concrete voorstellen of vooruitstrevende plannen ter verbetering van Rijswijk indienen. Of het nu over verkeersveiligheid of straatverlichting ging, van verbetering van dienstverlening tot grootse plannen voor de Bogaard.

In Grieks Restaurant Olympia in Winkelcentrum Oud Rijswijk maakte Jeroen Weber van LP Rijswijk de winnaar van ‘Het beste idee van Rijswijk’ bekend. Peter Petit was de gelukkige en hij kreeg de bijbehorende bokaal en een diner voor twee personen bij restaurant Olympia uitgereikt van de lijsttrekker. Beweegtuinen voor senioren worden nationaal en internationaal steeds vaker aangelegd. Naast dat ouderen op speciale toestellen bewegingsoefeningen kunnen doen wat gezondheidsvoordelen oplevert, is het ook een plek waar ouderen samen kunnen komen, wat eenzaamheid tegengaat. Omdat het naast zorgcentra gerealiseerd wordt is er ook toezicht mogelijk. LP Rijswijk gaat zich hard maken om dit‘beste idee’ te realiseren.

De tweede prijs ging naar Barbera Dijk met haar idee om ongebruikte stukken grond tijdelijk te gebruiken voor de steeds populairder wordende Tiny Houses, kleine goedkope woningen.Natasja Zandstra werd derde met een plan voor creatieve invulling van de leegstaande Terp in de Bogaard. Zij dacht hierbij bijvoorbeeld aan een binnenspeeltuin, arcadehal, escape room, wellicht een klein hotel, start ups en ga zo maar door.


Foto: Digitaal Dagblad