Beter zicht voor kinderen bij intocht Sint in Rijswijk

mainImage
Beter zicht voor kinderen bij intocht Sint in Rijswijk

Kinderen krijgen dit jaar beter zicht op de drie podia die er dit jaar bij de intocht van Sinterklaas op 24 november worden gebruikt. Vorige jaren keken kinderen vaak aan tegen de ruggen van fotografen en filmers. Daarom is besloten alleen fotografen van de organisatie en de vlogpiet toe te laten binnen de dranghekken van de podia.

Op zaterdag 24 november is de intocht van de Sint in Rijswijk. Op drie plekken in Rijswijk worden podia opgesteld om de goedheiligman welkom te heten. Deze podia staan aan de Cromvlietkade, het Tollensplein en het Bogaardplein.Sinterklaas is een echt kinderfeest, maar de afgelopen paar jaar kreeg  de organisatie veel klachten van ouders die met kinderen bij de drie podia staan te wachten op de komst van de Sint en zijn Pieten. Deze klachten gingen over fotografen en filmers die de kinderen het zicht op de Sint en zijn Pieten ontnamen.

In een brief aan de media maakte de organisatie van intocht van de Sint in Rijswijk bekend dat alleen de fotografen die door de organisatie van de intocht in Rijswijk zijn uitgenodigd en de vlogpiet binnen de dranghekken bij de podia mogen staan. Fotograferen filmen buiten de hekken langs de route is natuurlijk wel toegestaan.


| Foto: Digitaal Dagblad