Beroemde honkballer doneert voor stamcelbehandeling Amadeo uit Rijswijk

mainImage
Beroemde honkballer doneert voor stamcelbehandeling Amadeo uit Rijswijk

Door een gulle gift van een beroemde Nederlandse honkballer gloort er weer hoop voor Amadeo Ellensburg uit Rijswijk. Kenley Jansen, pitcher van de Los Angeles Dodgers heeft aangeboden het ontbrekende bedrag voor een dure stamcelbehandeling in Moskou te betalen. Ellensburg lijdt aan progressieve Multiple Sclerose (MS), wat inhoudt dat zijn lichaamsfuncties langzaam uitvallen. ”Ik ben gered”, zegt de dolblije Rijswijker op Omroep West.

Ruim zeven jaar geleden werd er bij de toen 18-jarige Ellensburg de agressieve vorm van MS geconstateerd. Nadat bleek dat hij voor behandeling naar Moskou moet, aangezien de stamcelbehandeling in Nederland niet beschikbaar is, is vorig jaar een crowdfundactie gestart. Deze bleef echter steken op 9.000 euro daar waar 65.000 euro nodig is. Daarop besloot de familie bekende Antillianen om hulp te vragen en honkballer Kenley Jansen heeft zich bereid verklaard het resterende bedrag bij te leggen.

Op zijn speciaal voor de actie gemaakte Facebook pagina Amadeo's Miracle reageerde de Rijswijker euforisch:

"Met dank aan Kenley Jansen en zijn broer Verney, komt mijn droom uit. Een droom om vooruit te kijken, beter worden, een leven hebben die niet alleen maar vanuit een rolstoel te bewonderen is maar ook met veel geluk op 2 benen. Graag wil ik een ieder van jullie, die voor mij klaar stonden en hebben bijdrage door donaties vanuit m'n hart bedanken! Zonder jullie was dit ook zeker niet gelukt en daar ben ik jullie heel erg dankbaar voor."

Foto: Facebook Amadeo's Miracle


| Foto: Digitaal Dagblad