Bernhardflat in Rijswijk wint € 5.000 bij ‘Plant je idee’ actie Vidomes

mainImage
Bernhardflat in Rijswijk wint € 5.000 bij ‘Plant je idee’ actie Vidomes

Bij de actie ‘Plant je idee’ van woningcorporatie Vidomes hebben twee ingebrachte ideeën de Bernhardflat aan de Monseigneur Bekkerslaan in Rijswijk € 5.000,- opgeleverd. Hierdoor komen er op alle etages bloemen- en plantenbakken die door bewoners zelf worden bijhouden. Ook is er budget voor het uitdelen van informatieboekjes met tips en aanbevelingen aan alle nieuwe bewoners van de Bernhardflat.

Hoe kunnen we de buurt mooier, schoner en veiliger maken? Die vraag stelde Vidomes in april aan hun huurders. Zij kregen de kans om een idee voor betere leefbaarheid te ‘planten’ bij Vidomes. Per regio was er een budget van maximaal € 5.000, - beschikbaar. Naast winnende projecten in Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg & Leidschenveen viel ook de Bernhardflat in Rijswijk in de prijzen.

Het eerste idee voor de Rijswijkse flat was om alle etages te voorzien van bloemen- en plantenbakken, natuurlijk op een veilige plek, die dan door bewoners zelf worden bijhouden. Ook idee 2 viel bij de jury van Vidomes in goede aarde;  het uitdelen van informatieboekjes in de Bernhardflat met daarin tips en aanbevelingen van de bewonerscommissie aan alle nieuwe bewoners.

Foto: Google Maps


| Foto: Digitaal Dagblad