Beats maken en zelfvertrouwen opdoen bij The GAP

mainImage
Beats maken en zelfvertrouwen opdoen bij The GAP

The GAP bestaat nog niet heel lang, maar vele Rijswijkse jongeren tussen de 12 en 25 jaar hebben de weg naar deze wekelijkse ontmoetingsavond al weten te vinden. Op iedere donderdag kunnen zij daar tussen 18.30 en 21.00 uur  terecht voor allerlei activiteiten, waaronder de muziekworkshop Beat creation. Aanstaande donderdag is het daarnaast tijd voor de allereerste editie van The GAP Talenthouse, waarin aan zelfvertrouwen en weerbaarheid wordt gewerkt.

Veel jongeren doen al mee aan de wekelijkse workshop Beat creation die van 18.30 tot 19.20 uur wordt gehouden. Daarin leren zij van alles over het maken van beats en sounds en gaan natuurlijk ook zelf aan de slag.

Nieuw bij The GAP is een workshop waarin door middel van actieve spelvormen gewerkt aan zelfvertrouwen en weerbaarheid. Donderdag 21 juni begint The GAP Talenthouse en daarin worden jongeren uitgedaagd om aan de slag te gaan met hun talenten, deze te ontdekken en in te zetten. Bij aanvang ontvangt elke jongere een mindmap. Na het doorlopen van alle activiteiten hebben jongeren een ingevulde mindmap én een potje zelfkennis om mee naar huis te nemen. Activiteiten zijn bijvoorbeeld ‘Mission Impossible’; bij dit spel is samenwerken en het benutten van elkaars talent cruciaal. Of het etiketten spel, waarbij de deelnemers moeten raden volgens welk opgeplakt etiket ze behandeld worden. Of het schatgraversspel waarin je waardevolle eigenschappen van jezelf en van je medespelers zult ontdekken.

The GAP vindt plaats bij Trias aan de Cor Ruysstraat 2 (tussen het station en de Bogaard).  Vooraf aanmelden is niet nodig. Elke activiteit kost €1.

The GAP is een initiatief van Welzijn Rijswijk en Trias, Centrum voor de Kunsten met medewerking van Young Infinity en Blacklargo. The GAP bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten op donderdagavond tussen 18:30 en 20:30 uur, waar ruimte is voor ontwikkeling op creatief en persoonlijk gebied. Er is een programma dat gevolgd kan worden, maar bovenal is het de bedoeling dat jongeren zelf aangeven waar ze behoefte aan hebben.


Foto: Digitaal Dagblad