AZC Rijswijk opent deuren voor de buren (met video)

mainImage
AZC Rijswijk opent deuren voor de buren (met video)

Gisteren, zaterdagmiddag 22 september werd voor de vierde keer de landelijke Open AZC dag georganiseerd. Ook in het asielzoekerscentrum aan de Lange Kleiweg in Rijswijk konden bezoekers zich laten informeren over het leven in een azc en er een kijkje nemen. Ondanks het slechte weer maakten vele Rijswijkers van deze gelegenheid gebruik.

De Open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Justitie& Veiligheid (IND en DT&V) en VluchtelingenWerk Nederland. Met het openstellen van asielzoekerscentra willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan.

Zaterdag waren er in AZC Rijswijk rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertelden over hun werkzaamheden op een opvanglocatie, de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.

De Open AZC dag vond plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken  dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Tekst, foto’s en video: Wim Mecksenaar

https://youtu.be/pVmfgExdZWQ

 


| Foto: Digitaal Dagblad