Rijswijks Dagblad | Auteur Sabine Wassenberg aanwezig bij cultuureducatiecafé

Auteur Sabine Wassenberg aanwezig bij cultuureducatiecafé

mainImage
Auteur Sabine Wassenberg aanwezig bij cultuureducatiecafé

Maandag 9 april ontmoeten mensen uit het onderwijs en het culturele veld elkaar bij het Cultuureducatiecafé.

Filosoof, filosofiejuf en auteur Sabine Wassenberg vertelt tijdens deze bijeenkomst over haar ervaringen met filosoferen met kinderen in multiculturele klassen, waarbij zij grote vragen en taboes niet uit de weg gaat. In filosofie draait het, net als in kunst, om verwondering. Kinderen leren door het filosofische gesprek anders kijken en luisteren. Het gaat erom de juiste vragen te stellen, niet om het juiste antwoord te geven. Sabine Wassenberg biedt concrete handvatten om een open klassengesprek te voeren over uiteenlopende onderwerpen.

"Het mooiste aan het filosoferen van kinderen is te zien dat ze gaan twijfelen aan zekerheden, en de onzekerheid vervolgens accepteren. Op dat moment gebeurt er iets belangrijks, iets dat volgens mij het begin is van wijsheid."

Programma
15:30 – 16:00 inloop
16:00 – 17:15 programma (presentatie en zaalgesprek)
17:15 – 18:00 afsluitende borrel

Locatie
Theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95, 2273 BW Voorburg

Meld je aan via [email protected] en vermeld je naam, functie en organisatie waar je werkzaam bent.

Cultuureducatie cafés worden georganiseerd binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit in de gemeenten Rijswijk en Leidschendam-Voorburg, Trias doet dit n samenwerking met de Bibliotheek aan de Vliet, Sport en Welzijn en Haaglanden Beweegt.


Foto: Digitaal Dagblad