André Buurman uit Rijswijk met roman ‘Terug naar Arras’

mainImage
André Buurman uit Rijswijk met roman ‘Terug naar Arras’

Van schrijver/journalist André Buurman verscheen deze week de roman ‘Terug naar Arras’. Het verhaal speelt zich zowel af in 1917 tijdens WOI als in het heden.

In hypnose ontdekt Robert Nivelle, een puissant rijke kasteelheer van Le Château de Couin in de buurt van het Noord-Franse stadje Arras en tevens fokker van dure renpaarden, dat hij de reïncarnatie is van zijn overgrootvader, die tijdens WOI opperbevelhebber was van de Franse strijdkrachten. Het verklaart meteen zijn nachtmerries en hallucinaties over die periode. Bij toeval komt Nivelle erachter dat Emily Fitzgerald, de partner van een zakenrelatie in Londen, dezelfde angstdromen heeft over die oorlog. Zij is de enige die hem van zijn hallucinaties kan afhelpen, is zijn overtuiging. Na een ‘toevallige’ ontmoeting op een terras in Arras laten Emily en haar drie hartsvriendinnen zich door Nivelle overhalen om de rest van hun vakantie op zijn chateau door te brengen. Nog voor de vier kennis hebben gemaakt met de glitter en glamour van de Franse boven- en onderwereld, wordt Emily direct bij aankomst heen en weer geslingerd tussen het nu en de verschrikkingen van WOI. Couin blijkt meer dan alleen een déjà vu voor haar en van lieverlee worden nachtmerries en hallucinaties over WOI werkelijkheid.

André Buurman (1952) is schrijver/journalist en onder andere verbonden aan AD/Haagsche Courant. Van zijn hand verschenen eerder de biografieën van de legendarische paardensportverslaggever Hans Eysvogel (1000 paarden en een prins) en van een voormalige Wassenaarse miljonair (De Verschoppeling), die anno nu op een tweekamerflatje van een AOW-uitkering moet zien rond te komen.Titel: Terug naar Arras
Genre: Roman
Auteur: André Buurman
Ontwerp cover: Art Studio Hélène
Uitgever: Uitgeverij Aspekt Soesterberg
ISBN-nr.: 9789463385268
Pagina’s: 292
Prijs: € 24,95
Leverbaar: Vanaf medio november 2018 en o.a. te verkrijgen in de boekhandel

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad