Rijswijks Dagblad | Amateurspalet start cursus ‘En plein air tekenen en schilderen’

Amateurspalet start cursus ‘En plein air tekenen en schilderen’

mainImage
Amateurspalet start cursus ‘En plein air tekenen en schilderen’

Wie heeft er niet de wens om op vakantie een bepaald plekje vast te leggen en dan niet alleen op foto maar ook op een schilderij of tekening? Buiten, op locatie tekenen en schilderen, is iets heel anders dan in het atelier aan de hand van foto’s of uit het hoofd een tekening of schilderij maken. Bij buitenschilderen speelt de keuze van het onderwerp, licht en schaduw en de kleuren een belangrijke rol. Maar de vraag is: Waar begin je? Wat is een leuk punt? Hoe baken je je onderwerp af? Allemaal onderwerpen die aan de orde komen in de korte buitenschildercursus die Amateurspalet de komende maanden organiseert.

In een serie van 6 lessen (4 april – 9 mei) leren de cursisten (leden en niet leden) hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Docente Daniëlla Kreiken, kunstenaar, voor velen van u bekend als voormalig galeriehoudster van Galerie ArtiShock, neemt ons mee naar allemaal mooie en interessante plekken in Rijswijk. De locaties die Daniëlla op het oog heeft zijn mooie tuinen, soms verscholen achter gebouwen, culturele plekken, maar ook het industrieterrein Binckhorst. Elke week wordt een andere locatie gekozen. Afhankelijk van het weer kan dat ook ergens binnen zijn. Altijd in de buurt van een sanitaire voorziening en waar u iets te drinken kunt bestellen.

Omdat het om een try out gaat, maken we de groep niet te groot en zijn de prijzen laag. Geeft u zo snel mogelijk op via de website: www.amateurspalet.nl


Foto: Digitaal Dagblad