AH en Intertoys roepen producten terug

mainImage
AH en Intertoys roepen producten terug

Supermarktketen Albert Heijn en speelgoedgigant Intertoys hebben beide klanten uit veiligheidsoverwegingen opgeroepen een gekocht product terug te brengen. Bij Albert Heijn gaat het om flessen AH-vloeibare ontstopper en bij Intertoys om houten kralen van het merk Edufun.

Albert Heijn waarschuwt voor flessen AH-vloeibare ontstopper waarvan de doppen niet afdoende sluiten. Hierdoor kunnen de flessen gaan lekken als er kracht op wordt uitgeoefend en kan de bijtende vloeistof vrijkomen. Klanten kunnen de aangeschafte flessen naar de winkel terugbrengen en hun geld terugkrijgen. Albert Heijn adviseert wel de flessen dan eerst te legen, omdat de fles kan gaan lekken tijdens het vervoer. (Bron: Dagblad 070)

Speelgoedwinkelketen Intertoys roept houten kralen van het merk Edufun terug. Bij controle bleek dat niet alle kralen goed zijn geboord, waardoor er reststukjes kunnen loskomen uit de binnenkant van de kralen. Dit is gevaarlijk voor kleine kinderen, omdat zij de stukjes in de mond kunnen nemen en het risico lopen op verslikken of stikken, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat om in China gefabriceerde kralen die tussen januari 2014 en mei 2018 zijn verkocht. Klanten die de kralen terugbrengen naar de winkel, krijgen hun geld terug, meldt Intertoys. (Bron: ANP)


Foto: Digitaal Dagblad