Afval wordt nu naast container Steenvoordeschool gedumpt

mainImage
Afval wordt nu naast container Steenvoordeschool gedumpt

Nagenoeg elke dag wordt er wel ergens in Rijswijk vuilnis op een verkeerde manier aangeboden of beter gezegd op een asociale manier gedumpt. Dat is bijna geen nieuws meer. Toch keken wij van het Rijswijks Dagblad vreemd op van het bericht dat Buurtpreventie Team Steenvoorde-Noord vannacht plaatste.

“Buurtbewoners dumpen hun vuil nu naast de bovengrondse containers van de school die nu eindelijk beide afgesloten zijn door school”, luidt het bericht met daarbij een foto van het afval. Voorheen was de container niet afgesloten waardoor er makkelijk illegaal afval in gegooid kon worden en er ook wel eens brand in werd gesticht. De school sluit de containers sindsdien af.

Hoewel het hier dit keer niet gaat om een enorme hoeveelheid vuilnis, is het feit dat mensen liever hun afval dumpen bij een school, dan een paar meter verder te lopen, een zorgelijke ontwikkeling. Dit is het zoveelste bewijs van de verpaupering waar RijswijksBelang zich zoveel zorgen om maakt dat het overweegt om cameratoezicht in te stellen op diverse openbare plaatsen in de gemeente.

Foto: BPT Steenvoorde-Noord


Foto: Digitaal Dagblad