Aftrap NL Doet 2019:  ‘Samen dragen we Rijswijk’

mainImage
Aftrap NL Doet 2019:  ‘Samen dragen we Rijswijk’

Hoewel de vrijwilligersactie NL Doet 2019 pas op 15 en 16 maart van het komend jaar wordt gehouden, vindt op donderdag 15 november al de feestelijke aftrap plaats. Het thema van deze editie is: Samen dragen we Rijswijk.

De kick-of van de campagne op donderdag 15 november om 15.45 uur in de Rijswijkse bibliotheek wordt verricht door wethouder Björn Lugthart en Miriam Bryson, directeur Welzijn Rijswijk. Daarna presenteren tussen 16.00 en 19.00 uur diverse Rijswijkse vrijwilligersorganisaties zich op het Vrijwilligersplein. Zij geven inzicht in hun vrijwilligers vacatures en vertellen waarom vrijwilligerswerk doen bij hen waardevol en leuk is.

Maatjesproject

Verder wordt het Maatjesproject ‘Ben jij er ook voor mij?’ gelanceerd. Daarvoor hebben diverse organisaties, die met maatjes werken, de krachten gebundeld om kennis en ervaring uit te wisselen en samen nieuwe vrijwilligers werven. Ook presenteert het Vrijwilligerscentrum haar nieuwe website.

Ideeënbank

Tussen 17.00 en 17.45 uur geeft coach en onderneemster Loubna Zarrou de workshop Werkgeluk, waarin zij professionals en organisaties adviseert, coacht en faciliteert bij het versterken van (werk)geluk.  Tot slot geven vijf organisaties tussen 18.00 en 19.00 uur tijdens de Ideeënbank een pitch waarin zij hun behoefte aan vrijwilligers of andere ondersteuning onder de aandacht van bedrijven brengen.


Foto: Digitaal Dagblad