Actiedag voor Sulawesi levert ruim 11 miljoen euro op

mainImage
Actiedag voor Sulawesi levert ruim 11 miljoen euro op

Met de actie Giro555 is ruim 11 miljoen euro binnengekomen voor hulp aan het Indonesische eiland Sulawesi. In het televisieprogramma Pauw is bekendgemaakt dat de teller aan het eind van woensdagavond op 11,2 miljoen euro stond. De actiedag Nederland helpt Sulawesi was woensdagmiddag begonnen met een voorlopige opbrengst van bijna 6,1 miljoen euro.

,,Als samenwerkende hulporganisaties zijn we dankbaar dat Nederland zich massaal heeft ingezet voor de slachtoffers op Sulawesi. Kinderen kwamen hun spaarpot omkeren, talloze bekende Nederlanders hebben een bijdrage geleverd”, aldus Marinus Verweij, actievoorzitter van Giro555.

Veel geld kwam binnen via de belpanels in Nederland. Bekende Nederlanders als dj Martin Garrix, misdaadjournalist Peter R. de Vries en zangeres Manuela Kemp noteerden telefonische giften. Bovendien kwamen artiesten als Nick en Simon speciaal naar het actiecentrum Beeld en Geluid in Hilversum.

De inzamelingsactie voor Sulawesi gaat de komende dagen door. Veel kerken, organisaties en particulieren hebben nog bijdragen toegezegd.

Het noordwesten van Sulawesi werd op 28 september getroffen door een aardbeving en een tsunami. Het natuurgeweld heeft ruim tweeduizend levens geëist.

(Foto)bron: ANP


| Foto: Digitaal Dagblad