Aanvraag Koninklijke onderscheiding 2019

mainImage
Aanvraag Koninklijke onderscheiding 2019

De lintjes van 2018 zijn bij vijf Rijswijkers net opgespeld, maar de voorbereidingen voor de Lintjesregen 2019 zijn reeds begonnen. Kent u een inwoner van Rijswijk met bijzondere verdiensten voor de samenleving, wellicht komt deze persoon in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding. U kunt een aanvraag indienen tot 1 augustus 2018.

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander werden ook dit jaar weer Koninklijke onderscheidingen uitgereikt (zie ons artikel van 27 april jl.). Overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Zij zetten zich allemaal in voor doelen die in onze maatschappij zeer welkom zijn. Zij vormen als het ware een stukje cement voor die samenleving.

Criteria
Kent u een inwoner van Rijswijk met bijzondere verdiensten voor de samenleving, wellicht komt deze persoon in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding.

Aanvragen voor een Koninklijke onderscheiding moeten aan een aantal criteria voldoen. Iemand moet:
zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen
anderen  gestimuleerd hebben
heeft één of meer opvallende prestaties geleverd
heeft werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.
De voorstellen om iemand voor een lintje voor te dragen moeten vóór 1 augustus 2018 zijn ingediend bij de burgemeester van Rijswijk.

Zie ook:  www.lintjes.nl


| Foto: Digitaal Dagblad