365 spaarlampen voor Weggeefwinkel Rijswijk

mainImage
365 spaarlampen voor Weggeefwinkel Rijswijk

Afgelopen woensdag doneerden De Bewonersvereniging Rijswijk en energieleverancier WoonEnergie 365 spaarlampen aan de Weggeefwinkel Rijswijk. Deze donatie vond plaats naar aanleiding van een energieproject dat door WoonEnergie en De Bewonersvereniging Rijswijk eind 2017 is uitgevoerd.

Eind 2017 zijn de Bewonersvereniging Rijswijk (belangenbehartiger van de ruim 6000 huurders van woningcorporatie Rijswijk Wonen) en WoonEnergie (een energieleverancier speciaal voor huurders), een samenwerking aangegaan om huurders te helpen bij het verlagen van de energielasten. Samen met een adviseur van WoonEnergie kon men een EnergieTest doen. Bij het afnemen van de EnergieTest gaf de adviseur direct nuttige tips waarmee eenvoudig op het energieverbruik bespaard kan worden.

Weggeefwinkel Rijswijk
Per afgenomen EnergieTest reserveerde WoonEnergie één euro voor een lokaal goed doel. De Bewonersvereniging Rijswijk koos voor de Weggeefwinkel, een initiatief om de situatie van Rijswijkers onder of op het bijstandsniveau te verbeteren. Het energieproject heeft uiteindelijk 365 euro opgeleverd, waar spaarlampen voor gekocht zijn. Zo bespaarden huurders die aan de EnergieTest hebben meegewerkt niet alleen zelf geld, maar hielpen zij ook anderen besparen.


Foto: Digitaal Dagblad