Met zijn Alfa 75 uit 1988 en zijn Saab uit 1984 staat vakschoenmaker Adri Bennis (met zijn winkel gevestigd in de Herenstraat) zondag op de Oldtimershow van het Strandwalfestival. “Ik heb de Alfa nu sinds een jaar of zeven. Ik heb hem destijds uit Toulouse laten halen. In Nederland zijn er niet veel meer die in goede staat zijn. Het is een prachtige wagen.” De liefde voor zijn oldtimer is er overduidelijk. “Toen ik mijn rijbewijs haalde had ik veel belangstelling voor auto’s. Die belangstelling voor die tijd is gebleven, dus ook voor de oldtimers. Het waren toen hele specifieke wagens. In tegenstelling tot de huidige auto’s die allemaal op elkaar lijken.”

De Alfa 75 was zeker niet de eerste oldtimer die Bennis gekocht heeft. “Ik had een andere Alfa 75 uit 1991. Maar die zat onder het roest. Hij zag er uit als een oude barrel. Ik moest er veel geld in stoppen om hem toonbaar te houden. De vorige was een BMW E30 uit 1985. Die heb ik op een gegeven moment weggedaan. Had ik nooit moeten doen. Is nu veel geld waard. Rond de 20.000 euro.”

“Oldtimers onderhouden is een dure hobby, terwijl de auto’s zelf niet zo heel duur zijn. Voor een paar duizend euro heb je al een oldtimer. Het is wel veel klussen aan de auto. Maar het materiaal dat je gebruikt, betaalt zich vanzelf weer terug bij verkoop. En de auto’s worden met de jaren ook gewoon meer waard. Niet zo heel lang geleden was het dagelijks rijden met een oldtimer heel erg populair door de lage wegenbelasting. Daar heeft men toen een stokje voor gestoken. In de maanden december, januari en februari mag nu niet met een oldtimer gereden. Zelf rijd ik met mijn oldtimers een tweeduizend kilometer per jaar.”

Zondag is Bennis van de partij bij de Oldtimershow nadat hij vorig jaar verstek moest laten gaan. “Vorig jaar had ik een oldtimer rally. Dat had nu ook gekund, maar ik vind het hartstikke leuk om met de show mee te doen in de straat waar ook de zaak is.”

De verwachting is dat er zondag rond de dertig oldtimers aanwezig zullen zijn rond de Oude kerk in de Herenstraat.