Rijswijks Dagblad | Strandseizoen officieel van start

Strandseizoen officieel van start

mainImage

Het strandseizoen van 2019 gaat op vrijdag 19 en zaterdag 20 april officieel van start aan de Haagse kust tijdens BonFire Beach Fest, een tweedaags cultureel en muzikaal evenement op het strand van Scheveningen. Op het strand tussen de Pier en museum Beelden aan Zee zal een feeëriek vuur- en muziekspektakel verrijzen met een uitstraling die doet denken aan een intieme strandversie van het bekende Burning Man Festival. Holland Casino Scheveningen is sponsor van het evenement. 

Twintig deelnemende strandclubs van het Zwarte Pad tot aan de Vissershaven hebben zich dit jaar aangesloten bij de festiviteiten en organiseren muziekoptredens, grote barbecues en andere activiteiten onder de vlag, en in de stijl, van BonFire Beach Fest. Net als vorig jaar verwacht men 60.000 bezoekers te mogen ontvangen. Voor meer informatie en de volledige programmering zie: www.bonfirebeachfest.com De BonFire Experience De blikvanger en tevens het hoogtepunt van BonFire Beach Fest is ongetwijfeld de sprookjesachtige, poëtische wereld die de vuurkunstenaars van Compagnie Carabosse op het strand creëren. Een wereld van vlammen, staal, muziek en theater waar de bezoeker zelf doorheen kan lopen. Compagnie Carabosse zet Scheveningen letterlijk even in een ander licht.

De ondernemers openen hun strand(seizoen) Dit jaar neemt er een recordaantal van 20 strandclubs deel aan BonFire Beach Fest. Ze programmeren hun activiteiten zelf binnen het BonFire Beach Fest thema waardoor iedereen zijn eigen identiteit kan laten zien. Hiermee wordt ook de diversiteit van het Haagse strand aan alle festivalbezoekers getoond.