Savarin houdt reis van 'Wijn & Spijs'

30 March 2019, 09:24 uur
Uitgaan
mainImage

Op 7 januari 1994 opende restaurant Savarin voor het eerst zijn deuren op de Haagweg 114 in Rijswijk. Na inmiddels 25 jaar van culinair genieten, is Restaurant Savarin een totaalpakket geworden: Restaurant, Hotel & Spa Savarin

Echter, deze zilveren mijlpaal was niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen van u, onze Savarin Ambassadeur. Hier zijn wij zeer dankbaar voor en daarom gaan wij ons 25 jarig jubileum heel het jaar door vieren!

Wij organiseren iedere twee maanden een echte beleving die u als liefhebber niet mag missen. 

Savarin organiseert op vrijdag 12 april 2019 de reis van wijn & spijs!Wat kunt u verwachten van deze unieke reis van wijn & spijs: 

Ø  Een unieke wijnproeverij met als hoogtepunt Mouton Rothshild 1994

Ø  Begeleiding door een internationale wereldwijd-gerespecteerde wijnmaker Antinori!  
Antinori zal worden ingevlogen speciaal voor deze unieke reis van wijn & spijs! 

Ø  Gepresenteerd door de enige Nederlandse Europees sommelierkampioen
Edwin Raben! 

Ø  Sprankelend aperitief

Ø  Afsluitend 7-gangen walking dinner

Ø  Big bottle wijnarrangement
 

En om in de sfeer van onze hoogtepunten te blijven hebben wij onze proeverij verdeeld in 7 wijnen met ieder haar eigen verhaal en betekenis. 

2019 - OMDAT HET MO(E)ST 
De nieuwe en jonge generatie doet zijn intrede, te jong om te drinken maar klaar voor de volgende 25 jaar. 
Sorbet van druiven

2018 - WIT MET PIT 
De opening van onze nieuwe huiskamer L'Entrée bar|café|societé. 
Paul Jaboulet Aîné Viognier Secret de famille – Vin de France, Frankrijk
2011 - KRACHTIG WIT OM BIJ IN SLAAP TE VALLEN 
De opening van hotel & spa Savarin.

Tormaresca PietraBianca Chardonnay – Puglia, Italië

2008 - UNIQUE & NIEUW WIJNHUIS 
Aanschaf Huize Zuidhoorn.
Guado al Tasso – Bolgheri, Italië 

2006 - GROOT ROOD 
Savarin verdubbeld de capaciteiten van het restaurant. 
Pian delle Vigne Vignaferrovia – Toscane, Italië

2002 - UITDAGEND ROOD 
Savarin verhuisd van de Haagweg naar de Laan van Hoornwijck. 
Prunotto Pian Romualdo Barbera d’Alba  – Piemonte, Italië

1994 - MOUTON ROTHSCHILD '94 
Savarin opent zijn deuren op de Haagweg. 
Château Mouton-Rothschild – Bordeaux, Frankrijk

Tijdens het diner schenken wij wijnen uit “big bottles”:

Tataar van zalm, kimchi en gemarineerde frisse groenten
Tormaresca Chardonnay, Puglia, Italië

***
Tranches rauw gemarineerde rundersukade, gepocheerd kwarteleitje, truffelvinaigrette, krokantje van zuurdesem met Reypenaer en rozemarijn 
Antinori San Giovanni della Sala Classico Superiore, Umbrië, Italië

***
Langoustine, salade van Citrus en venkel, pastinaakkrokant, dressing van yuzu en soja
Tormaresca Calafuria rosato, Puglia, Italië

***
Duif, rode biet, pompoenchutney en een saus van 5 spices 
Antinori Le Maestrelle, Toscane, Italië

***
Kalfslende, witte Hollandse asperges, doperwten, mint, fondantaardappeltje en  jus van rode wijn
Antinori Le Maestrelle, Toscane, Italië

***
Savarin unieke kaaspresentatie van de vijf mooiste Franse kazen

« Un dessert sans fromage, est une belle à qui il manque un œil »
Antinori Aleatico, Toscane, Italië

***

Millefeuille van aardbeien, crème suisse, aardbeien-vlierbloesemsorbet
Antinori Aleatico, Toscane, Italië

Voor € 150,- per persoon beleeft u deze reis van Wijn & Spijs bij Restaurant, Hotel & Spa Savarin. Reserveer op tijd! https://www.savarin.nl/nl/jubileum-savarin.html


Door: Savarin