Zilver voor Rijswijkse Arenberg Peeters op WK jiujitsu

25 November 2018, 09:49 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Rijswijkse Chabeli Arenberg Peeters (23) heeft een uitstekende prestatie geleverd tijdens het wereldkampioenschap jiujitsu dat dit weekeinde in het Zweedse Malmö wordt gehouden. In de categorie Fighting System Women/Seniors -55 kilogram haalde zij de finale waarin ze uiteindelijk nipt het onderspit moest delven tegen een Belgische concurrent.

In de eerste partij van de dag nam de Rijswijkse studente (geheel links op hoofdfoto) het op tegen een Panamese concurrent met een karate achtergrond. Arenberg Peeters won deze partij met een full ippon (vol punt). In de kwartfinale was de Zweedse Johanna Hamberg haar tegenstander. Ondanks het thuisvoordeel versloeg de Rijswijkse jiujitsuka haar Zweedse tegenstander met 9-8.

In de halve finale was een andere Scandinavische atlete haar tegenstander, de gevreesde Deense Rebekka Dahl, de nummer 1 van de wereldranglijst en de kampioen van de World Games 2017. Ook deze wedstrijd wist Arenberg Peeters te winnen met 10 tegen 9. In de finale was de Belgische Licai Pourtois haar tegenstander. De partij ging gelijk op, maar in de laatste seconde nam de Belgische haar voordeel en greep zij de winst met 11-13.

Arenberg Peeters kijkt terug op een voor haar emotionele dag die zij afsloot als vice wereldkampioen. Zondag, wordt het WK in Malmö afgesloten met de teamcompetitie.

Tekst: Peter Petit



Foto: Chabeli Arenberg Peeters is na winst van het zilver in Malmö  dolgelukkig
met haar coach Allard Schullenklopper