Rijswijks Dagblad | ''Zaalruimte schaars in Rijswijk'
mainImage

''Zaalruimte schaars in Rijswijk'

21 juli 2021, 20:18 uur
Sport

In de afgelopen kaderdebat vroeg de fractie van WIJ aandacht voor ruimte voor de binnensport via een motie. Door de motie wordt nu onderzoek gestart naar de mogelijkheden voor bij plaatsing van zaalruimte in Rijswijk. Fit en gezond blijven is belangrijk en dat is iets wat we het afgelopen jaar hebben ervaren. Maar door de beperkte zaalruimte komt dit onder druk te staan. 

"Zaalruimte in Rijswijk is in de wintermaanden schaars", aldus fractieadviseur Danny van Dam. "Sporten zoals hockey en korfbal verplaatsen in het winterseizoen van de buitenvelden naar de hallen. Dit zorgde ervoor dat enkele thuiswedstrijden niet meer in Rijswijk gespeeld werden maar in buurtgemeentes zoals Zoetermeer of Delft. De Rijswijkse hallen zijn in de wintermaanden dus druk bezet. Dit probleem zal zich alleen maar verder ontwikkelen gezien de groei van het aantal woningen en daarmee het aantal inwoners van Rijswijk. Met de groei van de stad moeten we als gemeente ook investeren in faciliteiten zoals zaalruimte om de stad leefbaar te houden". 

Van Dam: "Een mogelijke oplossing is het plaatsen van een ballonhal. Deze hal biedt als tijdelijke oplossing genoeg ruimte om de krapte voor de komende jaren weg te nemen. De hal kan snel worden geplaatst en kan in de zomermaanden worden opgeslagen op eigen terrein. Ik heb met verschillende sportverenigingen samengezeten die aangeven met de komst van de ballonhal een mooie toekomst zien. Ik hoop dat we het probleem dat al jaren speelt voorspoedig kunnen oplossen. De eerste stap is in ieder geval gezet!".