Woedend ADO Den Haag neemt nieuwe maatregelen na gooien vuurwerk

5 September 2022, 18:06 uur
Sport
mainImage
Endore Creative Agency

Voetbalclub ADO Den Haag neemt nieuwe maatregelen nadat afgelopen vrijdag, tijdens de wedstrijd tussen Willem II en ADO Den Haag, wederom vanuit het uitvak meerdere malen vuurwerk werd afgestoken. "Helaas blijkt het feit dat ADO Den Haag en haar supporters onder een vergrootglas liggen tot een enkeling nog altijd niet door te dringen", schrijft de club op de eigen website. "De dader is bekend en ADO Den Haag zal er alles aan doen om de verantwoordelijke keihard te straffen."

ADO is woedend dat de club en de goedwillende supporters weer in diskrediet worden gebracht door dit voorval. "Het is gênant en onverteerbaar." De persoon die het vuurwerk meenam is niet meer welkom bij ADO Den Haag en zal verantwoordelijk worden gesteld voor de geleden schade, waaronder mogelijk financiële schade die beperkende maatregelen voor kaartverkoop tot gevolg heeft.

ADO neemt per direct extra maatregelen om een herhaling te voorkomen. Voor de uitwedstrijd op maandag 12 september heeft dat al gelijk gevolgen. Alleen Seizoenkaarthouders krijgen nog de mogelijkheid een uitkaart te kopen. Tevens geldt gedurende de volledige eerste seizoenshelft een verplichte buscombi richting uitwedstrijden.

Het krediet is verbruikt

ADO Den Haag: "Eenieder die zich niet kan gedragen door in het stadion vuurwerk af te steken, voorwerpen of bier te gooien is bij ADO Den Haag niet welkom. Om te voorkomen dat de volgende stap, het spelen van wedstrijden zonder supporters, de realiteit wordt, roepen wij iedereen op niet langer te accepteren dat onze club in diskrediet wordt gebracht. Het krediet is verbruikt bij alle betrokken instanties en een volgend voorval zal direct consequenties hebben voor het überhaupt bezoeken van wedstrijden."