Winst en verlies voor kampioenen van Lokomotief Rijswijk

16 September 2018, 10:33 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De competitie voor de mannen van Lokomotief Rijswijk is zaterdag begonnen met een spetterende overwinning. De regerend kampioen won de seizoen ouverture in de Promotiedivisie zeer overtuigend met 109-44 van BV Groningen. Het Rijswijkse vrouwenteam begon de competitie minder goed en verloor de eerste wedstrijd bij Green Eagles.

Vorig seizoen werden zowel de mannen als de vrouwen van Lokomotief op spectaculaire wijze kampioen in de Promotiedivisie. Zaterdag begon een nieuwe jaargang van de basketbalcompetitie en daarin begonnen de Rijswijkse heren, in tegenstelling tot hun vrouwelijke clubgenoten, uitstekend. In de Van Zweedenhal werd de nummer zes van vorig seizoen volledig weggespeeld.

Zonder Luke Essenstam en Ivo de Vreede, maar met de teruggekeerde Rens Butter nam Loko in het eerste kwart een kleine voorsprong (19-16). Daarna begon de Rijswijkse machine pas goed te draaien en was BV Groningen kansloos. Via 46-26 bij rust, liep de geconcentreerd spelende ploeg van coach Pieter Mourik in de tweede helft uit naar de monsterscore van 109-44. Topscorers bij Lokomotief waren Willem van der Togt (24 punten) en Rens Butter (22). Volgende weekeinde speelt Loko op zaterdag de uitwedstrijd bij Punch.

Vrouwen

Minder goed was de start van de competitie van het eerste vrouwenteam van Lokomotief. In Maassluis moesten de Rijswijkse meiden het met 77-63 afleggen tegen het thuisspelende Green Eagles. De rood-witten krijgen aanstaande vrijdag alweer de kans op revanche. Dan staat om 20.00 uur in de Van Zweedenhal de thuiswedstrijd tegen Utrecht Cangeroes op de rol.