Willem II knikkert Quick uit de beker

30 October 2019, 22:54 uur

Willem II, FC Twente en sc Heerenveen hebben zich in de eerste ronde van de KNVB-beker niet laten verrassen. Willem II won bij Quick in Den Haag met 4-0. De Belg Mike Trésor Ndayishimiye scoorde drie keer op rij. Paul Gladon maakte het laatste doelpunt voor de Tilburgers.

FC Twente versloeg De Treffers in Groesbeek met 2-0. De Japanner Keito Nakamura trof in de eerste helft twee keer doel namens de bezoekers.

Heerenveen zegevierde over Excelsior Maassluis met 3-0. Chidera Ejuke, Jordy Bruijn en Daniel Høegh brachten de treffers op hun naam.

Spakenburg schakelde ASWH met 2-0 uit. Koos Werkman scoorde twee keer voor de thuisploeg. Spakenburg moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, omdat John de Wolf per direct in dienst is getreden van Feyenoord als assistent-coach.

FC Groningen plaatste zich bij Harkemase Boys moeizaam voor de volgende ronde: 1-2. Samir Memisevic scoorde twee keer voor de eredivisionist.

Het duel werd in de 33e minuut door arbiter Sander van der Eijk tijdelijk gestaakt, omdat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld was beland. Na een onderbreking van ongeveer een half uur werd de wedstrijd hervat, met een duidelijke boodschap: indien er opnieuw met vuurwerk zou worden gegooid zou de arbitrage het duel definitief staken. Verdere incidenten in Friesland bleven uit.

Sparta Nijkerk versloeg op eigen veld Fortuna Wormerveer met 5-2.