'Wijnaldum niet naar Feyenoord, hij kiest voor Barcelona'

25 May 2021, 14:25 uur
Sport
mainImage
OrangePictures
Georginio Wijnaldum.

Georginio Wijnaldum staat volgens Spaanse media op het punt om een contract voor drie jaar te ondertekenen bij FC Barcelona. Het management van de Oranje-international wilde daar niets over zeggen. Wijnaldum (30) nam zondag afscheid van Liverpool.

Het contract van de Rotterdammer bij de Engelse club werd niet verlengd. Wijnaldum kan daardoor transfervrij overstappen naar een andere club. De oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United werd recentelijk ook in verband gebracht met Bayern München, maar zijn zaakwaarnemer en juridisch adviseur werden dinsdag gesignaleerd toen ze de kantoren van FC Barcelona uit kwamen lopen.

Heel wat Spaanse journalisten hebben zich daar verzameld omdat ze op nieuws wachten over de toekomst van trainer Ronald Koeman. Hij heeft samen met zijn zaakwaarnemer Rob Jansen dinsdag een gesprek met voorzitter Joan Laporta. Het contract van Koeman (58) loopt weliswaar nog een jaar door, maar de oud-bondscoach van Oranje voelt zich niet gesteund door de clubleiding. Onder leiding van Koeman won Barcelona dit jaar de Spaanse beker. In de competitie eindigde de Catalaanse club als derde, achter Atlético en Real Madrid.

Memphis Depay wordt ook nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Barcelona. De 27-jarige aanvaller vertrekt transfervrij bij Olympique Lyon. Depay wil naar verluidt alleen naar Barcelona komen als Koeman trainer blijft.

De supporters van Feyenoord hadden gehoopt dat Georginio Wijnaldum zou terugkeren in de Kuip. Dat laat nog minimaal drie jaar op zich wachten.

 

 


Door: ANP