Wiegman (ex-ADO) opnieuw uitgeroepen tot Coach van het Jaar

28 February 2023, 09:49 uur
Sport
mainImage
ANP
Sarina Wiegman.

Sarina Wiegman is opnieuw uitgeroepen tot Coach van het Jaar bij de FIFA. Dat bleek maandag bij het gala van de wereldvoetbalbond in Parijs. Wiegman, die afgelopen zomer op Wembley de Europese titel veroverde met de voetbalsters van Engeland, won de prestigieuze prijs eerder al in 2017 en 2020. De Haagse was destijds nog bondscoach van de Oranjevrouwen. Met Nederland werd ze ook al eens Europees kampioen.

"Sinds ik kan lopen houd ik van voetbal", zei Wiegman op het podium in de Franse hoofdstad. "En door de jaren heen heb ik gezien hoe het voetbal voor vrouwen is gegroeid. Hier in de zaal zitten de helden die het vrouwenvoetbal heeft voortgebracht, kleine meisjes hebben nu hun voorbeelden om zich aan op te trekken. Veel mensen hebben eraan gewerkt dit allemaal mogelijk te maken en ik ben hen dankbaar."

Ze keek ook terug op een "ongelooflijk" jaar in Engeland. "Het is fantastisch wat we daar hebben gepresteerd. Veel mensen hebben eraan bijgedragen en ook die ben ik zeer dankbaar. Laten we vooral samen werken aan de verdere ontwikkeling van onze sport."

De concurrenten van Wiegman waren de Française Sonia Bompastor, de coach van Olympique Lyon, en de Braziliaanse bondscoach Pia Sundhage, afkomstig uit Zweden.

 


Door: ANP