Vredenburch Oud Zami - Zami1

13 January 2020, 11:39 uur
Sport
mainImage

Zaterdag 4 januari was het dan zover. Een traditie die nieuw leven wordt ingeblazen. Na de wedstrijd van de JO-13 tegen JO-15 en Zami 3 tegen Te Werve 3, stond de kraker oud Vredenburch tegen het huidige Vredenburch ZaMi op het programma.

De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van enkele ras-Vredenburchers.

Enkele weken terug waren initiatiefnemers Michael Steijn en Samir Boulakjar al bezig om de oudjes op te trommelen voor deze wedstrijd. Heel moeilijk was dat niet, want netjes een uur voor de wedstrijd stonden er 19 mannen te trappelen om het veld te betreden.

Na een tactisch praatje van trainer Andre Postma en een heel pittig drankje gingen beide ploegen het veld op voor de warming up. 3 keer heen en weer lopen en een balletje hooghouden en de meeste spieren waren alweer soepel. Er werd afgesproken om 2x 30 minuten te spelen. Dat was maar goed ook, want vooral de oudjes waren blij dat scheidsrechter Nicooo precies na een half uur affloot voor de rust. Leider Bert Mensinga was goed voorbereid en had voor iedereen een lekker drankie klaar staan in de rust!

Na de donderspeech van Andre ging de 2e helft veel beter. Waar in de 1e helft de jonkies de bovenliggende partij was, was het in de 2e helft precies andersom. Helaas werden er grote kansen om zeep geholpen, waardoor de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 eindigde.

Na een erehaag door beide teams verlieten Remco Koch, Wesley Koch, Sander Vink, Maarten Niggebrugge, Peter Sheriff en Marcel Tuit met bloemen het veld.

Allemaal begonnen in de jeugd en minimaal 25 jaar lid van Vredenburch. Wat een klasse! Tijdens de derde helft en de nieuwjaars speech van voorzitter Erik werden deze 6 nog extra in het zonnetje gezet door middel van een mooi ingelijst Vredenburch-shirt.

Een mooie traditie die volgend jaar zeker wordt doorgezet. En wie weet, misschien zijn de oudjes volgend jaar wel elke week op de