Volleyballegende Koolen overleden

18 July 2020, 11:56 uur
Sport
mainImage
ANP

Op de website van Inter Rijswijk vollebal valt het trieste bericht te lezen dat de bekende ex-volleyballer Juriaan Koolen op 23 juni jongstleden is overleden. Juriaan, voluit Jurjaan Christiaan, meldde zich na terugkomst van de Olympische Spelen van Tokio in 1964 aan bij de vereniging die toen nog uitkwam onder de naam Blokkeer. Koolen maakte deel uit van de succesformatie van Blokkeer in de jaren zestig en zeventig. Andere bekende spelers uit die tijd zijn onder anderen Joop Tinkhof, Frank Constandse en Jacques de Vink, met als succesvolle trainer coach Henk Hoogerwaard.

Onvergetelijk zijn de wedstrijden van Blokkeer in de Marimbhal tegen gerenommeerde Europese tegenstanders die Blokkeer niet zelden aan de zegekar bond. Ook veroverde deze succesformatie talloze lands-en bekerfinales.

Koolen kwam 138 maal uit voor het nationale team en na zijn actieve loopbaan was de geboren Hagenaar nog enige jaren (assistent) bondscoach. Als gymnastiekleraar heeft Koolen gezorgd voor de nodige toestroom van leden naar Blokkeer.

De Rijswijkse volleyballegende Juriaan Koolen is 81 jaar geworden.