Verstappen pakt overtuigend de pole bij Grote Prijs van Japan

23 September 2023, 10:52 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen heeft met overmacht de poleposition gepakt bij de Grote Prijs van Japan. De Nederlandse autocoureur van Red Bull maakte indruk met een tijd van 1.28,877. De Australiër Oscar Piastri van McLaren zette met 1.29,458 de tweede tijd neer, voor zijn Britse teamgenoot Lando Norris (1.29,493). Verstappens teamgenoot Sergio Perez kwam met 1.29,650 tot de vijfde tijd.

Verstappen eindigde vorige week als vijfde op het stratencircuit in Singapore. Hiermee kwam een einde aan zijn fraaie reeks van tien overwinningen op rij. In Japan had de regerend wereldkampioen in de drie vrije trainingen al de beste tijd neergezet en onderstreepte hij in de kwalificatie dat zijn mindere klassering in Singapore een incident is geweest.

Crash

"'Het is een geweldig weekend voor ons tot nu toe. Na een slechte week in Singapore, voelde het meteen goed hier op dit circuit. Maar je moet het altijd nog laten zien. Het is fijn dat het dan op deze manier lukt en we hier weer op de limiet te kunnen rijden", zei Verstappen na de kwalificatie. Het is voor hem zijn negende pole van dit jaar.

Hoewel Verstappen met 151 punten een ruime voorsprong heeft op zijn teamgenoot Perez, kan hij in Japan zijn derde wereldtitel nog niet pakken. Dat kan mogelijk wel begin oktober in Qatar.

De kwalificatie moest na een paar minuten worden stilgelegd na een crash van Logan Sargeant. Zijn auto raakte daarbij behoorlijk beschadigd.


Door: ANP