Verstappen nog niet zeker van poleposition

26 October 2019, 23:30 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen is er nog niet helemaal zeker van dat hij zijn poleposition behoudt voor de Grote Prijs van Mexico. De Limburger van Red Bull moet zich bij de stewards verantwoorden voor het negeren van gele waarschuwingsvlaggen in de slotfase van de derde kwalificatierace.

De Fin Valtteri Bottas crashte met zijn Mercedes in een ultieme poging de beste tijd tot dan toe te verbeteren. Die stond op naam van Verstappen. De Nederlander was zelf ook nog bezig een nog snellere ronde neer te zetten en raasde voorbij de kapotte bolide van Bottas, terwijl de gele vlaggen betekenen dat een coureur van het gas af moet.

De Limburger vertelde tijdens de persconferentie open en eerlijk dat hij de gecrashte bolide van Bottas had gezien en tevens dat hij geen snelheid had verminderd. Voor de stewards was dat aanleiding alsnog onderzoek te doen en Verstappen om tekst en uitleg te vragen. Aanvankelijk hadden de commissarissen van de internationale autosportfederatie FIA geen aanleiding gezien werk van de kwestie te maken.


Door: ANP