Verstappen: die 2019 Red Bull is niet zo verkeerd

6 September 2020, 20:28 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen was blij dat het raceweekend in Monza voorbij was. De Nederlandse kopman van Red Bull viel uit bij de Grote Prijs van Italië na een moeizaam weekend. "Ik ben blij dat de wedstrijd voorbij is, want het hele weekend was gewoon klote", zei hij bij Ziggo Sport.

Verstappen had ook gelukwensen voor het kleinere broertje van zijn team Red Bull, dat met Pierre Gasly verrassend de zege pakte in Monza. "Ik ben blij voor AlphaTauri, dat ze hier winnen. Die Red Bull van 2019 is niet zo verkeerd", verwees hij met een knipoog naar de racewagen van AlphaTauri. "Om hier in Italië te winnen is heel emotioneel en natuurlijk een geweldig resultaat voor hen. IK hoop dat ze ervan genieten, want dat verdienen ze."

De Nederlander kende in "een weekend waarin ongeveer alles misging wat er mis kon gaan" allereerst een matige start. Hij viel terug van de vijfde naar de zevende positie. "De start was slecht, ik had meteen wielspin en moest van het gas af", keek hij daarop terug. "Ik zat in het midden en zag ze komen en dacht, ik rem maar voordat we alle drie schade hebben."

Teleurstellend

De Red Bull-coureur viel bij de herstart na een zware crash van Ferrari-coureur Charles Leclerc terug van de elfde naar de veertiende positie en moest even later opgeven met motorproblemen. "Ik had toen al problemen met de motor, we probeerden het nog te verhelpen, maar ik moest de race staken, wat heel teleurstellend is. Wat het precies is weet ik nog niet."

Met de grand prix volgend weekend op het circuit van Mugello in het vooruitzicht wil Verstappen dit "waardeloze weekend" snel achter zich laten. "Dat is een heel ander soort circuit. Hopelijk kunnen we het daar beter doen."

 


Door: ANP