Verdediger Pinas van degradant ADO naar Bulgaarse kampioen

1 July 2021, 11:01 uur
Sport
mainImage
Shaquille Pinas.

Verdediger Shaquille Pinas verruilt het gedegradeerde ADO Den Haag transfervrij voor de Bulgaarse kampioen Ludogorets. De 23-jarige Rotterdammer wordt bij Ludogorets ploeggenoot van doelman Sergio Padt, die eerder deze zomer al overkwam van FC Groningen.

De Surinaamse international speelde sinds 2017 voor ADO Den Haag, dat hem vier jaar geleden overnam van FC Dordrecht. Pinas speelde 76 competitiewedstrijden voor de geel-groene formatie, waarin hij zes doelpunten maakte. ADO degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie. Pinas had een aflopend contract in Den Haag.

ADO zit ook in financieel opzicht in de problemen. De club wacht nog altijd op de 2 miljoen euro die United Vansen, het Chinese bedrijf dat nog altijd eigenaar is van ADO, moet overmaken. De voetbalclub had dat via een kort geding afgedwongen. United Vansen spande afgelopen maand ook een kort geding aan, waarin het de vorderingen afwees.

De door de rechtbank aangestelde herstructureringsdeskundige wil dat de rechten van United Vansen op het aandelenpakket worden ontnomen. Het is de bedoeling dat de aandelen dan bij een partij komen die met het beste voorstel komt voor de toekomst van ADO. Een groep rond miljardair Ad Nederlof is momenteel de belangrijkste gegadigde, maar clubicoon Martin Jol heeft zich onlangs samen met enkele ondernemers ook weer gemeld. De herstructureringsdeskundige heeft Jol gevraagd om zijn plannen op papier te zetten.