Van 't Schip: Feyenoord heeft Ajax op alle fronten afgetroefd

7 April 2024, 18:21 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer John van 't Schip maakte een aangeslagen indruk na de recordnederlaag van Ajax bij Feyenoord (6-0) in De Kuip. "Dit doet bij iedere Ajacied enorm veel pijn", zei hij. "Het was een zeer teleurstellende middag, dit is echt beschamend. We hielden de bal niet in de ploeg. We kregen de bal nauwelijks naar voren."

Feyenoord speelde Ajax helemaal omver in een sfeervolle Kuip. "We weten dat de selectie niet in balans is, maar in deze wedstrijd werd dat weer eens uitvergroot", zei Van 't Schip. "We zijn echt aan alle kanten afgetroefd. Op fysiek en mentaal vlak en ook wat betreft intensiteit. Als je zoveel persoonlijke fouten maakt, dan krijg je het heel lastig in De Kuip."

"Ajax zit in een fase waar het slecht gaat", vervolgde Van 't Schip. "Maar dit was mannen tegen jongens of zelfs pupillen. We hebben gezamenlijk gefaald. Ook ik, want ik ben verantwoordelijk."

Ajax zakte naar de zesde plaats van de Eredivisie en volgende week wacht alweer een thuisduel met FC Twente, de nummer 3 van de Eredivisie. "Deze dreun moeten we verwerken", zei Van 't Schip. "Dat is niet makkelijk. Maar we willen vijfde worden. Dat moeten we wel laten zien."


Door: ANP