Van Steenis RvC-voorzitter van ADO Den Haag

16 April 2020, 19:28 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag
Frans van Steenis

Frans van Steenis is per direct de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van ADO Den Haag. De benoeming van de 69-jarige bestuurder is woensdag op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ADO Den Haag NV geformaliseerd. Verder treedt John Yan terug uit de RVC; zijn positie wordt ingenomen door Andrew Chew Wei Xing.

Van Steenis was al sinds 1 september als directieadviseur verbonden aan ADO Den Haag, waardoor hij reeds nauw samengewerkt heeft met de huidige directie en grootaandeelhouder United Vansen. De geboren Scheveninger was in de jaren tachtig directeur van de toenmalige hoofdsponsor Hotelplan en is bij de RvC van ADO Den Haag nu opvolger van de oud PvdA-er Ad Melkert uit de regio Gouda, die eigenlijk in zijn hart een Feyenoord-supporter is.

De nieuwe RvC-voorzitter van ADO Den Haag had lange tijd een leidende rol bij de Nederlandse Staatsloterij. In 2015 berichtte Quote dat Frans van Steenis door de Stichting Loterijverlies.nl aansprakelijk was gesteld voor het verslechteren van de schuldeiserpositie van Loterijverlies en haar circa 200 duizend deelnemers.