Van der Sar: topwedstrijden pas na de winterstop

7 June 2020, 20:37 uur
Sport
mainImage
ANP
Edwin van der Sar.

Als het aan algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax ligt, wordt in het nieuwe competitieprogramma voor de eredivisie rekening gehouden met de specifieke omstandigheden vanwege de coronacrisis. Indien onverhoopt tot einde van dit kalenderjaar nog geen of weinig publiek welkom is bij de wedstrijden, dan zou de oud-doelman graag zien dat alle extra interessante duels pas na de winterstop worden geprogrammeerd.

"De topduels zoals Ajax-Feyenoord, FC Twente-Heracles of FC Groningen-Heerenveen zijn natuurlijk het leukst met toeschouwers erbij", liet Van der Sar in het NOS-programma Studio Sport weten. "Voor de uitzendingen op televisie is dat ook veel leuker voor de fans. Ik ben er echt een voorstander van om al deze wedstrijden pas na 1 januari te spelen."

Volgens Van der Sar zou een dergelijke aanpak voor alle betrokken partijen goed kunnen uitpakken. "Of ik dat al bij de KNVB heb neergelegd? Nou, ik heb heel veel dingen in Zeist neergelegd. Ik denk dat de KNVB nu bezig is met de competitieplanning. We zullen vanuit alle overheidsregels ten aanzien van het coronavirus met z'n allen naar een competitiestart moeten gaan toewerken, op een zo eerlijk mogelijke manier."

 


Door: ANP