Van der Poel: ongelofelijk dat Cavendish wint

29 June 2021, 18:49 uur
Sport
mainImage
ANP
Mark Cavendish.

Mathieu van der Poel noemde het ongelofelijk dat Mark Cavendish opnieuw een etappe won in de Tour de France. De Britse sprinter moest van ver komen na enkele mindere seizoenen. Hij kreeg voor 2021 alsnog een plekje bij Deceuninck - Quick-Step, waar hij in Fougères zijn 31e etappezege in de Tour bijschreef. Van der Poel behield zelf de gele trui.

"We hadden een goede sprinttrein voor Jasper, maar hij kwam net iets te kort op deze aankomst", zei Van der Poel over zijn teamgenoot Philipsen. "Je kunt ook niet iedere dag winnen, maar we blijven proberen om nog een rit te winnen."

Van der Poel genoot zelf van een relatief rustige dag in het geel met lekker weer en alle supporters langs de kant. De kopman van Alpecin-Fenix verwacht dat het lastig wordt om het geel te behouden in de tijdrit van woensdag. "We moeten realistisch blijven. Het is niet iets dat ik vaak doe. Ik ga er alles aan doen om een goede tijdrit te rijden, maar het zal heel moeilijk worden om het geel te houden."

Mark Cavendish had helemaal niet verwacht ooit nog in de Tour de France te starten. De 36-jarige Britse sprinter was toegevoegd aan de Tourselectie van Deceunick - Quick-Step na het wegvallen van de Ierse sprinter Sam Bennett. In Fougères won hij de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk. "Ik had niet gedacht hier ooit nog terug te komen", zei een emotionele Cavendish.

"Ik weet niet wat ik moet zeggen", kwam de Brit nauwelijks uit zijn woorden. "Dat ik hier al ben is al speciaal genoeg", refereerde hij aan enkele mindere seizoenen. "Dit was echt de prestatie van het team. We verloren in de voorbereiding Davide Ballerini en dan zie je wat voor team dit is. De groenetruidrager Julian Alaphilippe, de wereldkampioen, kwam helpen om de vluchter terug te pakken. Veel mensen geloofden niet meer in mij, maar zij doen dat wel."

Voor Cavendish is het de 31e ritzege in de Tour. Zijn laatste overwinning in de Ronde van Frankrijk behaalde hij in 2016, toen hij vier ritzeges pakte. De Britse sprinter won in 2015 ook de massasprint in Fougères. Ook toen reed hij voor de Belgische ploeg van Patrick Lefevere.


Door: ANP