Uur U voor mannen en vrouwen Lokomotief Rijswijk

28 April 2018, 11:30 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na een heel seizoen bikkelen in de Promotiedivisie is voor de basketballers en –sters van Lokomotief Rijswijk het moment aangebroken waar naar toe is het gewerkt: de Final Four! Zowel het eerste vrouwenteam als de Heren 1 van Loko begint dit weekeinde aan de nacompetitie waarin de Nederlandse titel op het tweede basketbalniveau op het spel staat.

De mannen van Lokomotief wonnen 23 van hun 24 wedstrijden en beëindigde vorige week de competitie als nummer één. Het team van coach Pieter Mourik staat in de Final Four tegenover UBALL dat vierde werd. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen wonnen de Rijswijkers nog bijzonder eenvoudig met 105-70 van de ploeg uit Utrecht, maar dat is geen garantie op nieuw succes. Zaterdagmiddag wordt de eerste wedstrijd in de Domstad gespeeld, waarna volgende week zaterdag 5 mei 20.00 uur de return in de Van Zweedenhal op het programma staat. De winnaar van deze tweekamp plaatst zich voor de finale.

De vrouwen van de roodwitten sloten de competitie af op plek drie en treft in de Final Four het Rotterdamse EBV Baros. Lokomotief Dames 1 speelt morgen, zondagavond 18.00 uur, eerst thuis en moet dan een goed resultaat neerzetten voor de return van volgende week zaterdag in Rotterdam.