UEFA loot op 10 juli 1/4 finales Champions League

17 June 2020, 13:48 uur
Sport
mainImage
Digitaaldagblad

De UEFA zou op 10 juli de loting willen verrichten voor de kwartfinales van de Champions League. Dat meldden verschillende buitenlandse media op basis van bronnen bij de Europese voetbalbond. De kwartfinales, halve finales en finale zouden van 12 tot en met 23 augustus in afgeslankte vorm in Lissabon worden gespeeld. De kwartfinales en halve finales zouden slechts uit één duel bestaan.

Atalanta, RB Leipzig, Paris Saint-Germain en Atlético Madrid hebben zich al geplaatst voor de kwartfinales. In de achtste finales moeten nog de returnwedstrijden Manchester City - Real Madrid, Juventus - Olympique Lyon, Bayern München - Chelsea en FC Barcelona - Napoli worden gespeeld. Die wedstrijden zouden voor 7 en 8 augustus op de kalender worden gezet.

Vergadering

Het uitvoerend comité van de UEFA vergadert woensdag vanaf 12.00 uur over de voetbalkalender van de komende maanden. De Duitse steden Düsseldorf, Gelsenkirchen, Keulen en Duisburg hebben wel oren naar het restant van de Europa League.

Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Willem II krijgen woensdagmiddag meer duidelijkheid over de komende edities van de Champions League en Europa League. De UEFA beslist op de onlinevergadering ook hoe de speelkalender van het uitgestelde EK er uit gaat zien. Zo moeten er nieuwe data worden gevonden voor de play-offs, waaruit de laatste vier deelnemers aan het EK komen. Ook moet duidelijk worden of het toernooi volgend jaar weer in twaalf verschillende landen gespeeld kan worden.

Nations League

Het Europese voetbalbestuur buigt zich tevens over de tweede editie van de Nations League, die voor Oranje in september zou moeten beginnen met wedstrijden tegen Polen en Italië. Na de vergadering, rond 15.30 uur, geeft UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin een persconferentie.

FC Utrecht hoopt snel van de UEFA te horen of het de geschrapte bekerfinale tegen Feyenoord alsnog mag afwerken. Ook voor de advocaat van FC Utrecht is het onduidelijk of hij woensdag al duidelijkheid krijgt.


Door: ANP