Tweede nederlaag voor nieuw ADO Den Haag

20 September 2020, 14:25 uur
Sport
mainImage
ANP
Michiel Kramer 9r) duelleert met een verdediger van FC Groningen.

FC Groningen heeft bij ADO Den Haag de eerste zege van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Danny Buijs won met 1-0 dankzij een eigen doelpunt van Shaquille Pinas.

FC Groningen, dat vorige week de eerste competitiewedstrijd verloor van PSV, komt op 3 punten. ADO Den Haag blijft zonder punten en staat gedeeld zestiende.

Voor het eerst sinds 2013 werd er weer een competitiewedstrijd in Den Haag op echt gras gespeeld. Groningen, met Ajdin Hrustic voor de geblesseerde Arjen Robben, begon veel beter dan de thuisploeg. Na enkele kansen werd het 1-0 voor de bezoekers, doordat Pinas bij een voorzet van Bart van Hintum de bal achter zijn eigen doelman Luuk Koopmans werkte. De Noorse spits Jørgen Strand Larsen was daarna dicht bij de 2-0, maar kopte recht op de ADO-doelman.

Pas halverwege de tweede helft kwam er wat meer druk van de thuisploeg. Trainer Aleksandar Rankovic bracht met invallers Ilay Elmkies en Jonas Arweiler wat meer aanvalskracht. Elmkies moest al snel echter weer geblesseerd van het veld. Koopmans voorkwam met een knappe redding op een kopbal van Ramon Lundqvist de tweede treffer van Groningen. Ook zijn tweede kans kon Lundqvist niet verzilveren, waardoor ADO tot het einde mocht hopen op een punt.


Door: ANP