Twee derde Nederlanders wil WK 2022 in Qatar boycotten

21 March 2021, 11:12 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Twee derde (66 procent) van de Nederlanders is vóór een boycot van het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar. Dat blijkt uit onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3000 mensen.

Het Arabische land ligt al jaren onder vuur vanwege de slechte werkomstandigheden van arbeidsmigranten die bouwen aan de toernooifaciliteiten. De kritiek laaide onlangs weer op toen een Engelse krant meldde dat duizenden werknemers door de hoge werkdruk zijn omgekomen.

Een meerderheid van de Nederlanders vindt dan ook dat het Nederlands Elftal in de winter van volgend jaar niet op het vliegtuig moet stappen naar Qatar. "Er moeten geen levens op het spel worden gezet voor een veredelde hobby", verklaart een vrouw haar oordeel.

Voor voetballiefhebbers is het een lastige kwestie. Een WK komt maar één keer in de vier jaar voor en wil je niet zomaar overslaan. "Maar dat ze daar een WK gaan houden in de woestijn vind ik sowieso al raar", zegt een man. Een ander vindt dat Nederland niet alleenstaand een beslissing moet nemen, maar met andere landen samen.


Door: ANP